Van 1 tot 4 mei zijn we met 24 personen naar Wemeldinge op Zuid-Beveland gegaan en van daaruit fietsen. Het was super gezellig, zie onderstaand verslag en link naar de foto's.

http://www.mijnalbum.nl/Foto-VJYVN8AX-G.jpg

 

Fietsweekend 1 tot en met 4 mei 2009   
Vrijdag 1 mei 2009
Iedereen (24 personen) vroeg uit de veren om op tijd bij Hotel Holland Inn Wemeldinge te komen. We kwamen aan bij het hotel met een heerlijk zonnig terras, waar we ons meteen gingen nestelen. Na de koffie, een probleempje met een kamer en het wachten op de laatste gast konden we op de fiets stappen.
We begonnen met een korte etappe (25 km), Wemeldinge uit, langs het kanaal door Zuid-Beveland, de brug over en weer aan de andere kant van het kanaal naar het noorden, waar we op de dijk en aan de andere kant de meeuwenkolonie ons brood op aten. De temperatuur was heerlijk. Daarna gingen we naar Yerseke en bekeken we de oesterputten. Het was weer even wennen, want andere hadden we het dorp even kunnen inrijden voor “een rondje om de kerk”. Daarna ging het richting Vlake waar we een kijkje namen in de Sequoiahof, een prachtige tuin midden in de weilanden. Daar was het ook tijd voor een lekker drankje.
Langs het kanaal door Zuid-Beveland gingen we verder naar het zuiden om over de sluis van Hansweert naar de andere kant van het kanaal te gaan en zo terug te fietsen naar Wemeldinge, waar de zon nog steeds heerlijk op het terras scheen. Na een heerlijk diner en een lekkere wandeling was het zo weer de volgende ochtend.
Zaterdag 2 mei 2009
Half 10 bij de fietsen na een heerlijk ontbijt. Na een lekke band van Cees werd het toch 10 uur voordat we vertrokken richting Goes. Uit Wemeldinge lopen veel leuke en mooie weggetjes en we hebben ze in dit weekend allemaal gereden. Via Kloetinge reden we Goes binnen via een voorrangsrotonde, zodat alle auto’s nu eens op ons moesten wachten. Bij de VVV werden we opgewacht door 2 dames van ’t Gilde, die ons rond gingen leiden door Goes. Toen was het tijd voor koffie en lunch, nog even markten en winkelen. Door het mooie weer gaan we toch nog een mooi rondje rijden. Nelly wil naar het strand en pootje baden en ik zeg kom op we fietsen naar het Veerse Meer bij Wolphaartsdijk. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan, want Goes uitfietsen met rondom snelwegen, maar met hulp van Janny kwam het helemaal goed. Na wat gedronken te hebben bij het Veerse Meer fietsten we langs de Oosterschelde weer terug naar Wemeldinge. Na het diner was het voor de mannen tijd om een potje te biljarten.
 
Zondag 3 mei 2009
Na een lekker ontbijt gaan we ditmaal op tijd om 9.30 uur fietsen. In elk geval zijn we (ondanks een klein beetje regen) op tijd om om 11 uur de stoomtrein van Goes naar Kwadendamme te nemen. Fietsen in de trein en daar gingen we op dat smalle spoortje. Na het uitstappen ging Anneke snel naar voren om foto’s te maken van de locomotief en ik ben erg nieuwsgierig naar de foto’s.
Ik ging zoeken naar de vlindertuin en op nog geen 100 meter afstand waren we er al. Behalve de mooie vlinders en orchideeen bekijken, was er ook gelegenheid om te lunchen. Daar zagen we de zon weer tevoorschijn komen en fietsten we via Hoedekenskerke (met een stopje bij het winkeltje van Willempje) met een stevige wind tegen via Kapelle weer naar Wemeldinge, waar we nog even (nou ja even, we moesten toch wel rondjes rijden om het te vinden) langs de chinees reden om te bespreken voor een buffet om 16.00 uur voor de somma van euro 5,-- pp (niet te geloven).
Na het diner moest er revanch worden genomen, dus gingen de mannen weer biljarten.
 
Maandag 4 mei 2009
De laatste ochtend alweer en dus uitchequen en de bagage weer in de auto doen. Om 10.00 uur stond iedereen weer klaar en warm aangekleed bij de fietsen. De kustgebieden hadden we gehad en gingen we de binnenlanden in voor een dorpentocht (met rondjes om de kerk). Bij Goes dronken we koffie op het marktplein. Daarna gingen we via fietspaden door het Poelbos naar ‘sHeer-Arendskerke en Heinekenszand. Er was geen horeca open om te lunchen, maar de stoelen op het terras waren wel beschikbaar en de bakker had nog wat lekkers, dus kon iedereen wat lekkers kopen.
Via mooie dijkjes fietsten we vervolgens naar Nisse, ’s-Gravenpolder en Kapelle, waar het tijd was om wat te drinken.
In Wemeldinge aangekomen kwamen we, toch weer na enig zoeken, precies op tijd bij de chinees aan, waar we heerlijk hebben gegeten! Leuk om zo goedkoop en toch lekker te eten.
Aangekomen bij het hotel gingen alle fietsen op de auto’s en was het tijd om afscheid te nemen.
Tot snel weer, want het was een heerlijk weekend!
 
Groetjes van Hanneke Singels